agenda

Nieuwe weerbaarheidtraining gestart bij NVA Amersfoort. oktober 2015

kijk op www.nva-amersfoort.nl/programma voor details.

In 6 lessen werken aan weerbaarheid en ervaren eigen kracht voor vrouwen

 

Vanaf 24 oktober verzorgt Krachtwerk trainingen een nieuwe weerbaarheidtraining voor vrouwen in Amersfoort. In centrum Dea Dia werken 16 vrouwen in 6 lessen aan het vergroten van zelfvertrouwen, ervaren eigen kracht en kunnen adequaat reageren op grensoverschrijdend gedrag.

 

In februari 2012 start nieuwe weerbaarheidtraining voor NVA. Deze training is onderdeel van inburgeringstraject in opdracht van NVA en in samenwerking met Dea Dia Amersfoort 

 

Lies Schenk , weerbaarheidtrainer bij Krachtwerk trainingen is gastdocent bij de post-hbo opleiding Trainer Weerbaarheid van het Centrum van Social Work van de Hogeschool Utrecht: www.weerbaarheid.hu.nl

 

 

wat is weerbaarheid?

Weerbaarheid is geen zelfverdediging , geen assertiviteitstraining en ook geen sociale vaardigheidstraining. Misschien is het een mix van al deze vormen van persoonlijke ontwikkeling?  Bij weerbaarheid gaat het over grenzen. Grenzen voelen en aangeven. Het gaat over je zeker voelen en je eigen kracht ervaren. Leren hoe je eigen houding en uitstraling kunnen bijdragen tot een grotere kans om geen slachtoffer te worden van grensoverschrijdend gedrag.

In de weerbaarheidtrainingen van Krachtwerk trainingen wordt er op een psycho-fysieke manier gewerkt. Dit betekent dus altijd in beweging! Lichaamswapens en bevrijdingen vormen een vast onderdeel van de training maar de mentale oefeningen nemen zeker een groot gedeelte van de lessen in beslag.

Er wordt gewerkt in aansluiting bij de belevingswereld van de doelgroep, en geoefend in situaties die voor hen realistisch zijn. Er wordt rekening gehouden met leeftijd, culturele achtergrond, opleidingsniveau en fysieke conditie.

Na het volgen van een weerbaarheidtraining hebben de meeste deelnemers een idee van hun eigen kracht en weten ze de do's en dont's om veilig thuis te kunnen komen. Het vergroten van eigenwaarde en het toenemen van het zelfvertrouwen zijn veelvoorkomende doelen bij de weerbaarheidtrainingen die door Krachtwerk worden uitgevoerd.